Wordt verstuurd...

Abortus Nazorg

Abortus Nazorg

Rondom abortus hangt veel taboe; er wordt niet makkelijk over gepraat door vrouwen die dit hebben mee gemaakt, of voor deze keuze hebben gestaan. Hierdoor hebben deze vrouwen vaak het gevoel hierin alleen te staan. Toch kiezen jaarlijks ruim 30.000 vrouwen die onbedoeld zwanger zijn geraakt, voor een afbreking van de zwangerschap (bron: www.igj.nl)
Het taboe zorgt ervoor dat vrouwen die een abortus hebben ondergaan, groter risico lopen in een isolement terecht te komen. Dit maakt de verwerking extra lastig.

Vanaf 1 juli 2023 is abortusnazorg bij onze praktijk

GRATIS

door subsidiëring van het ministerie van VWS. Er kunnen 6 sessies doorlopen worden zonder kosten.

Begeleiding

Een abortus is een ingrijpende beslissing. De keuze voor een abortus na een onbedoelde zwangerschap kan gepaard gaan met gevoelens van leegte, verlies en rouw. Ook wanneer je het gevoel hebt dat het, op dat moment, de beste keuze was voor jou; ook al stond en sta je achter je beslissing, toch denk je er nog veel aan, of de emoties hierover overvallen je op de meest onverwachte momenten. Dat kan ook pas jaren later zijn, bijvoorbeeld doordat een bepaalde gebeurtenis ervoor zorgt dat bepaalde gevoelens of herinneringen opeens naar boven komen, of als je bijvoorbeeld weer (gepland en gewenst) zwanger raakt. Sommige vrouwen hebben herbelevingen van de ingreep, anderen hebben sterke gevoelens van spijt en twijfel. Het is voor de verwerking van groot belang dat je hierover praat, of schrijft, soms ook kunnen creatieve manieren helpend zijn om verdriet te verwerken en te rouwen om het verlies. Wij hebben veel ervaring in het begeleiden van vrouwen die een abortus hebben gehad. We bieden begeleiding individueel maar ook in groepsverband; aanmelden voor de gespreksgroep kan altijd; zodra er voldoende aanmeldingen zijn, starten wij een groep.

Groepsaanbod Abortus nazorg

Veel vrouwen hebben na een abortus behoefte aan het delen van hun ervaringen rondom de ingreep en het gevoel van verlies. Het delen van je verhaal en herkenning vinden in het verhaal van een lotgenoot, kan belangrijk zijn en helpend in de verwerking. Wij bieden groepjes aan; klein van omvang om voor ieder voldoende ruimte te bieden om te kunnen delen en te kunnen voelen. Vier tot vijf vrouwen kunnen zo’n 5 x samen komen onder mijn begeleiding, momenteel gebeurt dit alleen online via beeldbellen. Meld je gerust hiervoor aan. Er volgt dan eerst een (online) intake en vervolgens kom je op de lijst. Zodra er voldoende aanmeldingen zijn, gaan we van start. Wanneer je je aanmeldt voor de groep, volgt er altijd eerst een vrijblijvend intake gesprek. Hierin wordt bekeken of de groep iets voor je is en kijken we ook of dit zal voldoen aan wat je nodig hebt. Eventueel kan een individueel traject gestart worden wanneer er nog geen groep start.
 

Online hulpverleningsaanbod Abortus Nazorg

Wil je hulp bij de verwerking van je abortus, maar heb je weinig tijd, of ben je niet in de mogelijkheid, om wat voor reden dan ook, om naar de praktijk in Heerhugowaard te komen? Dan kan je ook  ONLINE hulp krijgen bij ons.  

Ons online hulpverleningstraject

vindt plaats per mail en/of middels opdrachten in de online therapie-omgeving van Therapieland. Wij sturen jou opdrachten of oefeningen om thuis, op je vertrouwde plek, mee aan de slag te gaan. Dit heeft ook veel voordelen want je bepaalt je eigen tempo en werkt wanneer het goed voelt. Je doet dit vanaf je eigen bank, bed of bureaustoel. Het online traject ter abortusverwerking omvat 6 tot 8 sessies. Je krijgt altijd binnen 1-4 dagen reactie op je ingestuurde opdracht, zodat je weer verder kunt. Online vanuit je eigen huis werken, betekent ook dat je alleen werkt en er geen hulpverlener bij je is terwijl je je thema’s uitwerkt. Mocht je denken dat jouw verwerking misschien teveel los maakt; meer dan je zelf kunt dragen, kies dan voor een ‘normaal’ traject, bij mij op de praktijk. Voor het online traject is geen wachtlijst! Je kunt direct starten wanneer je je aanmeldt. Aanmelden kan via de mail, het contactformulier op deze website, of per telefoon of app.

Andere Specialismen

Adoptie & Afstammingsvragen
Onbedoeld Zwanger
Abortus Nazorg
Tienerouderschap
Ongewenst Kinderloos
Zwangerschapsverlies
EMDR
EFT Relatietherapie